Україна
18 червня 2020
Дайджест головних новин за 18 червня
Читайте про найголовніші події дня, 18 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 18 червня.

В Україні 829 нових випадків COVID-19, 23 хворих померли

В Україні зафіксовано 829 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За даними ЦГЗ, на 18 червня (станом на 9:00) в Україні 34 063 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 966 летальних, 15 447 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 829 нових випадків. Загалом проведено 530 442 тестування методом ПЛР.

Рада не схвалила оновлену Програму діяльності уряду

Верховна Рада не схвалила доопрацьовану Програму діяльності Кабінету міністрів України (законопроєкт №3330), розроблену на основі поданих міністерствами пропозицій спільно з усіма парламентськими комітетами.

Програму 18 червня на засіданні Верховної Ради підтримали 207 народних депутатів з 226 необхідних.

Київ став одним з найбільш «закоркованих» міст світу

Київські затори "наздогнали" Джакарту та Бангкок, залишивши далеко позаду Каїр і Куала-Лумпур.

За останній рік транспортні затори в столиці України "наздогнали" знамениті "столиці пробок" Джакарту та Бангкок. Це стає очевидним із світового рейтингу від всесвітньо відомої компанії з дослідження дорожнього трафіку.

Інфекціоніст назвав причини зростання захворюваності COVID-19 в Україні

Зростання кількості нових хворих на COVID-19, яке зафіксоване в останній тиждень, пов'язане з тим, що українці почали нехтувати протиепідемічними рекомендаціями МОЗ. Проте, вірус нікуди не відступив.

За словами інфекціоніста, українці втомилися від постійних карантинних обмежень, також багато зіткнулися з економічними труднощами.

Обрання запобіжного заходу Петру Порошенку

Слідство при новій владі підозрює, що у 2018-му, ще будучи президентом, він "шляхом видання явно злочинного наказу схилив" військову посадову особу - главу СВР Єгора Божка - "до перевищення ним влади і службових повноважень", тобто до призначення Семочка.

Петро Порошенко приїхав до суду. Люди зустріли його оплесками. Порошенко подякував присутнім за підтримку. Почав падати дощ.

МАУ закрила продаж квитків на більшість міжнародних рейсів до 1 серпня

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) закрила продаж авіаквитків на більшість міжнародних напрямків до 1 серпня 2020 року. Таким чином авіакомпанія намагається запобігти очікуванням пасажирів та скасуванню незавантажених рейсів.

Водночас у червні МАУ продовжить виконувати евакуаційні рейси та окремі рейси з регулярної програми. 

Рада підтримала скасування обов'язкової ДПА для випускників шкіл

 Верховна Рада проголосувала за скасування обов'язкової державної підсумкової атестації для цьогорічних випускників шкіл. Але ЗНО не скасовували. Випускники звільняються від обов'язкової ДПА, але можуть складати атестацію, зокрема у формі ЗНО, за власним бажанням.

Нагадаємо, парламентарі відмовилися позбавити мандата Вакарчука. Припинення повноважень Вакарчука 18 червня підтримали 175 народних обранців з 226 необхідних.

Як стало відомо, карантин продовжать до 31 липня, - Шмигаль. 17 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

Також ми писали, що Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19. Йдеться про вакцину компанії АstraZeneca, яку підприємство розробило разом Оксфордським університетом і продовжує працювати над нею.

Читайте також:Шмигаль хоче жорсткіше карати за відсутність маски у транспорті й приміщеннях