Суспільство
30 червня 2020
Дайджест головних новин за 30 червня
Читайте про найголовніші події дня, 30 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 30 червня.

Станом на 30 червня в Україні зафіксовано ще 706 заражених коронавірусом

В Україні зафіксовано 706 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

30 червня (станом на 9:00) в Україні 44 334 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1159 летальних, 19 115 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 706 нових випадків. Загалом проведено 655 750 тестувань методом ПЛР.

З 1 вересня в Україні зросте мінімальна зарплата

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні

Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні.

Уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії

Уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. Зараз наявні ліжка для майже 30 тисяч хворих, а апаратів ШВЛ використовується небагато, вони є в достатній кількості.

У Кабміні також наголосили, що поки не збираються відновлювати роботу дитячих таборів.

Українським школам треба готуватись до дистанційного навчання з 1 вересня

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що українським школам потрібно починати готуватись до дистанційного навчання з 1 вересня. Про це він сказав на нараді з президентом України Володимиром Зеленським.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що існує ймовірність того, що восени більшості українських шкіл доведеться перейти на дистанційне навчання, тож уже сьогодні має бути підготовлено відповідні технічні можливості», - зазначено в повідомленні.

Пенсійному фонду бракує грошей, уряд планує скасувати частину пенсій 

Уряд планує запровадити нову пенсійну реформу, яка запрацює з 2021 року. ЗМІ запевняють, що у ній зокрема передбачать скасування пільгових пенсій. Мовиться про тих, хто може достроково виходити на пенсії.

Усе через те, що наразі бракує грошей, аби забезпечити всіх українських пенсіонерів гідними пенсіями

Євросоюз з 1 липня відкриє кордони для громадян 14 країн: України серед них немає

Європейський Союз з 1 липня відкриє зовнішні кордони наразі для громадян лише 14 країн — тих, де зареєстровано відносно низький приріст нових випадків інфікування коронавірусним захворюванням COVID-19.

Водночас, офіційно перелік оприлюднять після того, як представники країн Євросоюзу домовляться з цього приводу — імовірно, 30 червня

Рейтинг довіри Зеленському вперше став негативним

Серед опитаних Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 45% респондентів не схвалюють дії і заяви президента Володимира Зеленського після того, як за даними КМІС на вересень-жовтень 2019 року 64% опитаних в тій чи іншій мірі схвалювали дії і заяви президента Володимира Зеленського.  

Оцінюючи дії органів влади в травні-червні цього року, 38% відповіли, що схвалюють дії і заяви Зеленського.

Нагадаємо, уряд планує запровадити нову пенсійну реформу, яка запрацює з 2021 року. ЗМІ запевняють, що у ній зокрема передбачать скасування пільгових пенсій. Мовиться про тих, хто може достроково виходити на пенсії. Усе через те, що наразі бракує грошей, аби забезпечити всіх українських пенсіонерів гідними пенсіями.

Як ми повідомляли, у середні червня українці активізували пошук роботи за кордоном. Це відбувається на тлі помірного зростання попиту на робочу силу та відкриття кордонів. Як зазначається в огляді, кількість нових вакансій та резюме в середині України продовжила зростання у більшості секторів та міст, однак попит на робочу силу залишається слабшим порівняно з докарантинним рівнем.

До речі, у рамках проєкту "Дороги та робота" працевлаштовано 7 729 дорожників. Такі дані було подано на 12 червня. На сайті проєкту актуальними залишаються 1 415 вакансій у галузі дорожнього будівництва. Серед них — інженерні спеціальності, геодезисти, машиністи, виконроби, водії тощо.

Читайте також:Повені на Заході України: понад 7,7 тис. будинків залишаються підтопленими