Україна
26 липня 2020
Головні новини за минулий тиждень
Читайте про головні новини за минулий тиждень
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за минулий тиждень.

У ВООЗ назвали попередні терміни початку масової вакцинації проти COVID-19

Масова вакцинація від коронавірусу може початися в середині 2021 року. Про це заявила заступник глави ВООЗ Сумія Свамінатан. За її словами, наразі більше 20 вакцин проходять клінічні випробування, і є надія, що деякі з них будуть ефективні. Результати можуть бути вже до початку 2021. За її словами, той факт, що антитіла до вірусу можуть зникати, не є доказом повної відсутності набутого імунітету.

Як відбувалося захоплення і звільнення заручників у Луцьку

Ранок у Луцьку 21 липня сколихнула новина: рейсовий автобус "Берестечко-Краснилівка" захопив терорист. Маршрутка опинилася на центральній площі міста – Театральному майдані – під прицілом озброєного чоловіка. Про те, що в автобусі є озброєний терорист, поліція Волині дізналася о 9:25, коли отримала телефонний дзвінок на лінію 102. Терорист протримав людей в автобусі майже 12 годин. Силовики оточили місце події та оголосили оперативний план "Заручник". Мобільні телефони пасажирів маршрутки не відповідали. Спочатку з'являлися різні дані про кількість заручників. За даними поліції в салоні знаходилися від 10 до 20 пасажирів, в тому числі, як повідомляють місцеві ЗМІ – діти та вагітні жінки. СБУ говорило про десятеро людей. Після звільнення вияснилось, що в маршрутці знаходилося 13 людей, а сам терорист діяв не один, а мав спільників в інших містах. Деталі за цим посиланням

Поблизу із станцією метро Мінська стався вибух 

Поблизу із станцією метро Мінська таки стався вибух.  Поки невідомо, що саме вибухнуло, але нагадаємо, що раніше  повідомляли про «підозрілу валізу». 

Мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Телеграм-каналі: 

Друзі! Щойно вибухотехніки знешкодили два саморобних вибухових пристрої на ринку «Мінський». Близько 12 години дня анонім повідомив по лінії 102 про замінування двох автокіосків за адресою Оболонський проспект, 26", - пише Кличко.

Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 серпня

Кабінет міністр України підтримав постанову про продовження адаптивного карантину до кінця літа — до 31 серпня. Постанову протягом одного дня мають допрацювати. Це рішення ухвалили на засіданні Кабміну 22 липня.
Нова постанова діятиме з 1 серпня до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації будуть встановлювати «зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні небезпеки. Рівень встановлюватиметься автоматичною системою і затверджуватиметься комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Під Києвом кілери розстріляли столичного бізнесмена на очах 7-річного сина 

44-річний київський бізнесмен, віце-президент боксерського клубу Ігор Плекан разом з 7-річним сином їхав на дачу в селі Артемівка Бориспільського району, коли неподалік залізничного переїзду невідомі вискочила з кущів і почали впритул розстрілювати машину з автоматів.

У чоловіка влучили щонайменше чотири кулі, проте він зміг з’їхати з дороги у поле, проїхав ще 300 м і зателефонував дружині. Весь цей час поряд був син, якого дивом не поранили.

Головний санітарний лікар назвав орієнтовну вартість вакцини від Covid-19

Одна доза вакцина від Covid-19 орієнтовно коштуватиме 20 доларів. Це приблизно 500 грн. Вона потребуватиме дворазового введення, тож загалом вакцина від коронавірусу коштуватиме орієнтовно 1000 грн. Для медпрацівників, співробітників силових структур, людей похилого віку, а також тих, хто має хронічні захворювання, її закуповуватимуть за гроші держбюджету.

Війська військового округу Росії на кордоні з Україною в повному складі вивели на полігони

У Росії військових Південного військового округу в повному складі вивели на полігони для проведення екстрених навчань. Для перевірки стану боєготовності прибув начальник Генштабу Збройних Сил Російської Федерації, перший заступник Міністра оборони РФ генерал армії Валерій Герасимов. Герасимов перевірив війська, які, в тому числі, знаходяться на кордоні з Донецькою областю. Російський військовий начальник повідомив, що навчання, організовані для округу, мають двостороннє охоплення.

Як ми писали раніше, ТОП-10 фільмів про шпигунів для перегляду на вихідні

Читайте також: Кличко закликав поліцію та СБУ посилити заходи безпеки в Києві