Політика
10 вересня 2020
Генпрокурорка Венедіктова призначила своїм заступником колишнього соратника Медведчука Якубовського
Офіційне представлення відбулося 10 вересня.
news-image
Заступником генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової став Максим Якубовський — соратник кума Путіна Віктора Медведчука та колишній юрист пов’язаних з ним компаній.

Про його призначення повідомила пресслужба Офісу генпрокурора. 

Там повідомили, що офіційне представлення відбулося 10 вересня.

Я знаю Максима Вікторовича як патріота, справжнього українського офіцера, людину, яка займалася створенням військових прокуратур, була в АТО і має бойову нагороду. Тому переконана, що він підсилить наші професійні ряди», — каже Венедіктова.

Хто такий Якубовський?

В прокуратурі він почав працювати ще у 1996 році. У 2014 році був ініціатором відтворення системи військових прокуратур. Працював у Головній військовій прокуратурі ГПУ, був заступником Головного військового прокурора, військовим прокурором Південного регіону України.

За даними розслідування PROSUD, із прокуратурою пов’язане все професійне життя Максима Якубовського, крім двох років: з 2011-го до 2013-го він працював експертом Центру правових ініціатив «Правова держава», який пов’язаний із кумом президента РФ Володимира Путіна — Віктором Медведчуком.

Саме дворічною роботою в центрі Медведчука прокурор Якубовський пояснював походження своїх статків.

У 2015 році журналіст-розслідувач Дмитро Гнап показав відео за участі Якубовського, на якому той брав участь у заході громадської організації «Український вибір» Медведчука і казав: «Ми, в "Українському виборі" вважаємо...».

Також журналіст писав, що на офіційному профайлі юриста Якубовського на сайті Спілки адвокатів вказаний телефон, який збігається з телефоном центрального офісу «Українського вибору».

«Слідство.Інфо» у березні 2016 року повідомляло про непомірні статки військового прокурора Південного регіону Максима Якубовського, зокрема про його автомобілі.

Восени 2015 року Максим Якубовский був одним зі 128 претендентів на посаду керівника новоствореної Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, однак він не дійшов до фіналу конкурсу.

Раніше повідомляли про акцію під Генпрокуратурою проти переслідування патріотів. Пряма трансляція.

Також радимо почитати: куди поспішає Венедіктова та при чому тут справа Гандзюк дивіться у новому випуску «Іншого кута» з Сергієм Савінцевим.