Події
2 листопада 2020
Винуватця ДТП під Києвом, в якій влітку загинула майже вся родина, засудили до 10 років в'язниці
Крім того, суд позбавив чоловіка права керувати транспортними засобами на три року. Також суд у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих про відшкодування завданої шкоди.
news-image
Винуватця у скоєнні смертельної ДТП під Києвом Антона Желепу засудили до 10 років позбавлення волі. Він свою провину визнав. Тоді в аварії загинули двоє дорослих та двоє дітей.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Крім того, суд позбавив чоловіка права керувати транспортними засобами на три року. Також суд у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих про відшкодування завданої шкоди.

Як зазначила речниця прокуратури Надія Максимець, Желепа визнав свою провину, а судовий процес відбувся по скороченій процедурі — у два засідання. Перед цим винуватець відмовився від адвоката.

Що це за аварія?

12 липня на Старообухівській трасі за 5 км від Києва нетверезий водій на Mercedes ML їхав у бік Києва й намагався обігнати червоний Mercedes Sprinter. Нетверезий водій не розрахував дистанції, зачепив мікроавтобус, після чого кросовер почало водити по дорозі.

Автівка виїхала на зустрічну смугу і врізалася у Hyundai Tucson, в якому їхала сім’я з 5 людей — двоє дорослих та троє дітей. Унаслідок аварії загинули батько з матір’ю, дівчинка 8 років та 10-річний хлопчик. 12-річний хлопчик вижив.

Водій Mercedes — Антон Желепа — залишився живим. Алкотестер показав вміст алкоголю в крові на рівні 1,32 проміле. Його затримали на наступний день після аварії.

За даними ЗМІ, у 2007 році Желепа був судимий за ч. 2 ст. 345 КК України («Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків»). За це його засудили до 4 років з іспитовим терміном у 2 роки.

У 2010 році за ч. 2 ст. 286 КК України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, які спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження»). Желепу засудили до 3 роки і 6 місяців та позбавили права кермування на 3 роки.

Також повідомляли про лобове зіткнення на трасі Київ-Одеса: загинули троє дорослих і 6-річна дитина.
Водій авто Toyota Land Cruiser пішов на обгін зустрічною смугою і скоїв лобове зіткнення з ВАЗ 21114.

Читайте також:Міст разом з фурою, яка проїжджала по ньому, впав на Дніпропетровщині.

Читайте також:Жахлива ДТП на Майдані з загиблими. Пряма трансляція