Суспільство
16 березня 2015
Герой України Надія Савченко протрималася без їжі безпрецедентно довго в історії медицини
Українські лікарі, які оглянули льотчицю, порадили їй більше не голодувати через виснаження організму.
news-image

Два місяці на відновлення сил дають Надії Савченко українські лікарі, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на ТСН. Їх росіяни таки допустили до ув'язненої льотчиці. Гастроентеролог, невропатолог, анестезіолог-реаніматолог оглянули дівчину. І повідомили: тримається мужньо, стан - задовільний. Показники її вселяють більше оптимізму, відновлення можливе, повідомив адвокат Марк Фейгін.

 Російським медикам наші лікарі дали свої рекомендації. Головне - весь час виходу з голодування. А це стільки ж, скільки тривав сам голод - Надія має бути в лікарні, під пильним наглядом медиків. Це ключова позиція українців. І, звичайно ж, - спеціальне харчування, а не курячий бульйон, яким російські специ ледь не вбили нашу землячку.

Без їжі Герой України Савченко протрималася безпрецедентно довго в історії медицини: 83 дні або майже три місяці. За час голодування вона схудла більш як на 20 кілограмів. Нині льотчиця важить менше 55-ти. Утім, духом така ж сильна, як і раніше.

Поновлювати голодування українські лікарі Надії заборонили. Кажуть, двічі дива не буває. А світ не припиняє спроб визволити її з неволі.

Читайте також: Шахраї наживаються на Надії Савченко