Політика
17 березня 2015
Пєсков: Ми не будемо ні з ким обговорювати Крим, бо це - російський регіон
На його думку, не зрозуміло, чому США вважають війська РФ в Криму окупаційними
news-image

Крим - російський регіон, і Москва не має наміру обговорювати тематику півострова ні з ким, включаючи США, заявив у вівторок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у відповідь на прохання прокоментувати висловлювання представника Держдепу США Джен Псакі.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на РИА Новости.

Нагадаємо, Псакі заявила, що пропагандистський російський фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" з відвертостями Путіна про використання силового сценарію на півострові свідчить про те, що російський лідер брехав усьому світу про непричетність своїх військ до подій на півострові минулої весни. Очевидно, те саме відбувається і зараз на сході України.

Втім, Пєсков наголосив, що Псакі, на його думку, не відповіла, чому США вважають війська РФ у Криму окупаційними.

"У даному випадку, наскільки я знаю, МЗС реагує на висловлювання Псакі, я не хотів би реагувати безпосередньо на них. Немає ніякої окупації Криму. Крим - це регіон Російської Федерації. Тема наших регіонів не підлягає обговоренню ні з ким", - сказав Пєсков.

Офіційний представник Держдепартаменту США Джен Псакі також звинуватила Росію в репресіях по відношенню до національних меншин Криму і пообіцяла не знімати санкції з РФ, так як, за її словами, Вашингтон не визнає референдум, що пройшов на півострові рік тому. Псакі заявила, що "санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі до тих пір, поки триває його окупація".

Нагадаємо, що 16 березня вважається річницею анексії Криму Росією.