Події
1 квітня 2015
Теракти в Одесі скоїли три комуністи - СБУ
Служба безпеки України викрила і ліквідувала злочинне угруповання, що складалось з прихильників комуністичної ідеології, які тероризували Одесу вибухами та підпалами.
news-image

Як передає Є | Єдність.інфо, про це сьогодні повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

За словами представника Служби безпеки, до угрупування входили учасники одеського "антимайдану", що брали участь у побитті патріотів 2 травня. 

Впродовж двох діб було затримано три особи, які зізналися у вчиненні 10 з 24 терактів, що були здійснені в Одесі протягом 2014-2015 років", - сказала вона.

Зі слів речника СБУ, основні учасники групи були 1960, 1963 та 1969 років народження. Усі вони затримані, дають свідчення та підтверджують, що підготували та вчинили теракти в Одесі 3, 10 грудня 2014 року, 4, 16 січня цього року, а також 10 лютого, 5, 12, 23, 28 березня. Також перевіряється їхня причетність до вибуху, що стався 12 грудня 2014 року.

У зловмисників вилучено під час обшуків годинникові механізми, аналогічні тим, що приводили в дію вибухові пристрої під час вказаних терактів. Також вилучено хімічні речовини, деталі мобільних телефонів, велику кількість радіотехнічних елементів та електронних плат, схожих на складові пристроїв, що використовувались при скоєнні злочинів, а також вилучено обріз мисливської рушниці, - підкерслили у СБУ.

Затримані дали свідчення про виготовлення вибухових пристроїв, розвідку місцевості напередодні вчинення терактів, транспортування зловмисників автомобілем одного з них, контрспостереження під час скоєння злочинів.

Наразі за даними фактами розпочато кримінальні провадження, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. 

Читайте також: Вбито терориста, який організував теракт в Одесі