Резонанс
7 квітня 2015
У нью-йоркському парку встановили пам'ятник Едварду Сноуденові (відео)
У нью-йоркському парку Форт-Грін встановили незаконний пам'ятник екс-співробітнику американських спецслужб Едварду Сноуденові.
news-image

Повідомляється, що бюст був поставлений на колону, встановлену на згадку про загиблих в роки боротьби за незалежність, пише Є | Єдність.інфо.

Скульптори, які не стали розкривати свої імена, повідомили, що місце для пам'ятника було обрано через збіг ідеалів Сноудена і загиблих за незалежність. Пам'ятник, над яким три скульптора працювали протягом року, простояв у парку недовго.

Він був визнаний незаконно встановленими, після чого бюст демонтували. На поточний момент поліція проводить розслідування даного інциденту.

Довідка: 

Е́двард Джо́зеф Сно́уден (англ. Edward Joseph Snowden) —американський програміст, системний адміністратор, колишній працівник ЦРУ та АНБ США. З червня 2013 року передає газетам The Guardian і The Washington Post інформацію про стеження Агентством національної безпеки США за інформаційними системами багатьох країн світу, що спричинило низку міжнародних скандалів. Сноуден був заочно звинувачений у шпигунстві і оголошений в міжнародний розшук. Невдовзі він покинув США: спочатку втік до Гонконгу, а потім до Росії, де з 1 серпня 2013 отримав тимчасовий політичний притулок. Зараз проживає в Росії, за межамиМоскви. Через рік отримав вид на проживання на 3 роки, після яких, через 5 років, зможе стати громадянином РФ.