Події
10 квітня 2015
У Польщі сьогодні згадують жертв катастрофи під Смоленськом
Країна відзначає п'яту річницю катастрофи літака в Росії, у результаті якої загинув польський президент Лех Качинський з дружиною та інші високопоставлені особи.
news-image

Як пише польське видання "Виборча", у каплиці Сейму зранку розпочалися офіційні заходи, потім президент Польщі Броніслав Коморовський, прем'єр-міністр Ева Копач та інші високопосадовці поклали квіти до меморіалу жертв, повідомляє Є | Єдність.інфо 

У Смоленську на місці катастрофи відслужать поминальні православний і католицький молебні, Родичі загиблих, офіційні представники урядів Росії та Польщі, керівники Смоленської області покладуть квіти до пам'ятного каменя, встановленого на місці катастрофи.

Нагадаємо, літак польських ВПС Ту-154М розбився у Смоленську 10 квітня 2010 року. На його борту знаходилася офіційна польська делегація на чолі з президентом Лехом Качиньським, яка летіла у Росію для участі в меморіальних заходах з нагоди сімдесятої річниці розстрілу польських офіцерів у катинському лісі. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, 8 з яких - члени екіпажу.

За останніми даними, експерти розшифрували нові записи бортового самописця, згідно з якими, пілотів літаків відволікали і змушували посадити літак.

Читайте також: Літак із польским урядом змушували сісти у Смоленську