Київ
1 травня 2015
Втеча Симоненка, кефір та 19 затриманих: як проходив заборонений мітинг комуністів (ФОТО)
Під час мітингу сталося декілька провокацій, але ніхто суттєво не постраждав.
news-image

Як повідомляє Є, після того, як лідер комуністів приїхав до місця збору, він йшов йшов через скупчення людей, щоб поспілкуватися з журналістами, але один з хлопців, що виявився активістом "Свободи", спробував облити його кефіром.

Найбільш постраждали при цьому працівники російських ЗМІ, що були присутні на мітингу та, що цікаво, завжди з'являлися на місце майбутньої провокації за декілька хвилин до неї.

Звісно, що правопорушника затримали міліціонери, але потім швидко відпустили. Ще 19 молодих хлопців було затримано після бійки, яку вони намагалися вчинити. Молоді люди, вигукуючи антикомуністичні гасла, намагалися продертися до Симоненка, але дорогу їм перешкоджала міліція. Сталася невелика бійка, а потім антикомуністи побігли від правоохоронців донизу у сторону Хрещатика. Втім, їх затримали працівники МВС, що встигли швидко прибігти їм назустріч. 

За протиправні дії біля музею Великої Вітчизняної війни в місті Києві затримано 19 молодих чоловіків. Їх доставили до районного управління міліції для з'ясування обставин і провини кожного у скоєному", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС Києва.

Поки увага народу була спрямована на штовханину, Петро Симоненко дуже швидко втік з мітинга, нічим не пояснивши те, що не пробув тут до кінця.

А вже через кілька хвилин демонстрація підійшла до кінця. Прихильники забороненої партії почали розходитися, вигукуючи антиукраїнські гасла.

На місці залишилися близько 100 підлітків в однакових кепках, які нікому не пояснили мету свого перебування на демонстрації, але постійно знаходилися позаду мітингувальників.

Втім, після того, як деяких комуністів посадили до автобусів та централізовано повезли у свої міста, а інші пішли з місця демонстрації, підлітки швидко розбіглися.

Читайте також: До музею Вітчизняної війни у Києві прийшли комуністи та їх супротивники, сталася бійка (ФОТО)