Політика
4 травня 2015
Україна не визнає вибори у Нагірному Карабасі, – МЗС
Україна не визнає так звані "парламентські вибори", які відбулися 3 травня на території Нагірного Карабаху, та вважає їх нелегітимними.
news-image

Як повідомляє Є, про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Результати цих "виборів" на окупованих територіях Азербайджану не можуть мати правових наслідків", – заявили у відомстві. 

У МЗС України наголосили, що Україна виступає за мирне врегулювання нагірно-карабаського конфлікту на принципах поваги суверенітету та територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно-визнаних кордонах.

Вірменські ЗМІ повідомляють, що на виборах перемогла партія "Вільна батьківщина" (47,35%). Також у "законодавчий орган" невизнаної республіки проходять політична сила "Національне відродження" (5,38%), Демократична партія Арцаху (19,1%), АРФ Дашнакцутюн (18,81%) і "Рух-88" (6,93%) .

Нагадаємо, Нагірний Карабах – регіон на Південному Кавказі. Фактично більша його частина контролюється невизнаною Нагірно-Карабаською Республікою, яку Азербайджан вважає своєю територією. Займає східні та південно-східні гірські та передгірські райони Малого Кавказу, разом з Рівнинним Карабахом складає географічну область Карабах.

Читайте також: Москаль - жителям «ЛНР»: Піднімайте повстання, а ми вам допоможемо (відео)