Політика
14 травня 2015
Соболєв: Аваков таки має піти
Глава люстрационного комітету Єгор Соболєв заявив, що керівник МВС Арсен Аваков провалив "очищення" міліції і повинен піти у відставку.
news-image

Про це в коментарі журналістам повідомив глава парламентського комітету з питань боротьби з корупцією, народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, передає «Є» з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

Навіть не дивлячись на відставку Сергія Чеботаря, народні депутати вноситимуть до залу проект постанови про відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Добре, що Аваков нарешті зрозумів, що Чеботаря потрібно звільнити. Добре, що Чеботар нарешті зрозумів, що таким як він не місце в міліції, особливо після таких подій. Але, на мою думку, це сталося занадто пізно, - сказав Соболєв.

За його словами, кадрова політика - одне з найбільш слабких місць нинішнього керівника МВС. Він нагадав про недавню кампанію зі звільнення іншого заступника міністра Віталія Сакала. Також виникали проблеми з керівниками обласних управлінь міліції.

На думку Соболєва, Аваков провалив ключове завдання - очищення міліції від корупціонерів і "перевертнів", що перекреслює всі його реальні досягнення на цій посаді.

Моя позиція полягає в тому, що Аваков таки має піти. Повинен прийти новий міністр, якого висуне "Народний фронт". Ми не претендуємо на їх квоту, але це має бути людина, яка житиме ідеєю очищення, - сказав він.

Соболєв також відзначив, що його позицію розділяють і члени Комітету з питань боротьби з корупцією, і вже до нього підходять народні депутати з пропозицією поставити свій підпис під проектом постанови про відставку Авакова.

Проте нардеп нагадав, що для внесення такого проекту до сесійного залу не потрібно збирати 150 підписів народних депутатів, як у випадку з відставкою генпрокурора. Досить внести проект постанови і підтримати його 226 голосами.

Єгор Соболєв повідомив, що відповідний проект постанови він вже підготував і найближчим часом внесе його на реєстрацію.

Читайте також: У Авакова з'явилися недоброзичливці