Київ
20 травня 2015
У Києві вперше відсвяткують Європейський День парків
Захід відбудеться 24 травня в Маріїнському парку.
news-image

24 травня з 10:00 до 19:00 Київ вперше відзначатиме Європейський День парків, пише «Є» із посиланням на прес-службу КМДА.

Свято пройде в Маріїнському парку. У рамках події відбудеться презентація нової програми розвитку парків Києва, а також нещодавно створеного благодійного фонду «Наші Парки», метою діяльності якого є розробка та втілення сучасних програм реформування парків столиці. 

Під час святкування  киян очікують сніданки у парках Києва (йога, фітнес, презентації від еко-ресторанів, бібліотека просто неба, інтерактив, зона hand-made, lounge-зона), танцювальні майстер-класи, презентація КП «Київський центр розвитку міського середовища», фонду «Наші Парки», презентація Showroom від Київського планетарію.

Крім того, всіх любителів природи о 12:00 запрошують взяти участь у висадженні Алеї хвойних дерев.

Для довідки: 24 травня 1909 року у Швеції було закладено перший із дев’яти європейських національних парків, а загалом Європейський День парків святкують з 1999 року. Цей день символізує міжнародну солідарність в охороні та захисті природи. Свято було започатковано Федерацією Європарк (Europarc Federation) - організацією, що об’єднує паркові території в 36 європейських країнах. 

Читайте також: У Києві відбудеться фестиваль морозива