Київ
20 травня 2015
Віталій Кличко пообіцяв, що на місці конфліктної забудови на Осокорках буде сквер
Також мер звернувся до керівника київської міліції з тим, щоб притягнути до відповідальності осіб, які були причетні до побиття людей під час вчорашнього конфлікту.
news-image

Сьогодні під час інспекції місця конфліктної забудови на Осокорках мер Києва Віталій Кличко заявив, що внесе на завтрашнє засідання Київради проект рішення про розторгнення договору оренди та скасування рішення Київради про відведення земельної ділянки на Осокорках. Про це пише «Є» із посиланням на прес-службу КМДА.

Тут вчора відбувався конфлікт. Завтра на засіданні Київради я ініціюю ухвалення рішення про розторгнення договору оренди на цю земельну ділянку і надання їй статусу скверу. Також я даю завдання керівнику «Київзеленбуду» завезти зараз сюди чорнозем, розбити сквер, висадити траву, дерева і привести цю територію у належний вигляд, – зазначив Віталій Кличко.

Він повідомив, що всі дозволи, отримані забудовником, були видані декілька років тому. А дозволів на встановлення паркану навколо ділянки міська влада взагалі не видавала.

Віталій Кличко наголосив, що всі будівельні конфлікти в столиці повинні вирішуватися виключно в правовому полі.

Ми зараз вирішуємо проблеми, які були закладені декілька років тому. Намагаємось знайти баланс, хоча це непросто. Але хочу запевнити: там, де знаходяться сквери і паркові зони, жодних будівництв не буде. Жодного дозволу ми ніколи не давали і давати не будемо. Київ повинен бути зеленим і комфортним містом, – підкреслив мер.

Також Віталій Кличко звернувся до керівника київської міліції з тим, щоб встановити і притягнути до відповідальності тих осіб, які були причетні до побиття людей під час вчорашнього конфлікту на Осокорках.

Для цього достатньо відповідних відеоматеріалів в інтернеті. Тому встановити тих, хто бив людей, можна. І це треба зробити, – зауважив мер Києва.
Читайте також: Кличко повідомив, що в Києві завершується підготовка 11 міських пляжів до купального сезону