Світ
21 травня 2015
У Варшаві буде вулиця Героїв Майдану
У столиці Польщі частину однієї з вулиць біля посольств України та Росії хочуть назвати на честь Героїв Майдану.
news-image

Про початок збору підписів за цю ініціативу повідомив речник польської фундації "Відкритий діалог" Томаш Чувара, передає «Є» з посиланням на "Укрінформ".

Потрібно зібрати 200 підписів, аби рада району Середмістя розглянула цей проект. Підписатися під нею можуть усі особи, зареєстровані у Варшаві, незважаючи на громадянство, — розповів він.

При цьому активісти переконані, що підписів вдасться зібрати набагато більше. У такому випадку перейменують частину вулиці Спацерової. Йдеться про приблизно 100-метровий її відрізок.

Автори петиції наголошують, що перейменування вулиці буде "належним вшануванням рішучості, сили духу і жертовності сотень тисяч українців, і громадян інших країн, які їх підтримали, зокрема поляків і жителів Варшави, які в листопаді 2013 року вперше вийшли на вулиці Києва й інших міст країни, розпочинаючи незламну боротьбу за вільну й проєвропейську Україну".

"Але вулицею Героїв Майдану ми хочемо вшанувати не лише тих, хто загинув, але й тих, хто постраждав чи протестував у ці дні на Майдані", — пояснив речник фундації “Відкритий діалог".

Наразі під петицією підписалися майже два десятки відомих польських політичних та громадських діячів, журналістів, українських активістів тощо.

Читайте також: Україна та Польща планують виробляти унікальний камуфляж