Світ
28 травня 2015
Російські "антимайданівці" звинувачують Найєма у війні на Донбасі
Представники російського руху «Антимайдан» запланували низку пікетів на знак протесту проти візиту до Санкт-Петербургу народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Мустафи Найєма.
news-image

Про це повідомляє «Є» з посиланням на російське агентство ТАРС.

«Антимайданівці» закликали губернатора Санкт-Петербурга Георгія Полтавченка звернути увагу на заплановану 30 травня у місті дискусію Мустафи Найєма з російським журналістом Володимиром Познером в рамках чергового засідання дискусійного клубу «Діалоги», який є частиною проекту Михайла Ходорковського «Відкрита Росія».

Представники «Антимайдану» відзначили, що на їх думку Найєм був одним з перших, хто «публічно і систематично закликав українських громадян до державного перевороту, що стався в кінці лютого 2014 року і несе моральну відповідальність за криваві події в Києві та ескалацію громадянської війни в Донбасі».

"Антимайданівці" вважають неприпустимим проведення такого заходу і закликають владу Петербурга "приділити цій події особливу увагу".

Нагадаємо, рух «Антимайдан» був створений в Росії в січні 2015 року для запобігання "революцій в Росії". Лідерами руху є член Ради Федерації Дмитро Саблін, президент всеросійського мотоклубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов та політолог, ідеолог "руського миру" Микола Старіков.

Читайте також: У Санкт-Петербурзі з'явились антипутінські листівки