Київ
3 червня 2015
У столиці податківець "погорів" на хабарі у 4000 гривень (відео)
Посадовець вимагав від жінки «подяку» за допомогу у скасуванні адміністративної відповідальності.
news-image

Киянка, яка працює продавцем у МАФі, написала заяву до  Голосіївського районного управління столичної міліції про те, що податківець вимагає у неї гроші, передає «Є» із посиланням на прес-службу ГУМВС в м. Києві.

 За словами жінки, у робочий час до МАФу, де вона працює, прийшли працівники податкової інспекції. Один з посадовців запропонував жінці заплатити «подяку» в розмірі 4 000 гривень, аби вона не несла адміністративної відповідальності за реалізацію підакцизних товарів без дозвільних документів.

Після опрацювання цієї інформації міліціонери провели низку оперативних заходів задля документування отримання неправомірної грошової винагороди. Передача грошей відбулася у приміщенні магазину. При цьому використовувалися особливим чином помічені купюри. Правоохоронці затримали 29-річного податківця, коли той сідав у салон автомобіля, - йдеться у повідомленні відомства.

Слідчим відділом Голосіївського РУ ГУМВС України в м. Києві відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання хабара). Підозрюваному загрожує покарання у виглядіпозбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Україна потрапила до десятки найкорумпованіших країн Європи