Українці спільно з поляками створять патрульний літак на базі Ан-148
Для реалізації проекту планується створення польсько−українського консорціуму.
news-image

Єдиний в Україні виробник літаків державне підприємство "Антонов" розробив проект патрульного літака нового покоління на базі пасажирського літака АН-148, реалізація якого планується спільно з польськими підприємствами. Про це повідомляє «Є» із посиланням на УНІАН.

Як повідомила прес-служба підприємства, проект був представлений заступником генерального конструктора Олегом Богдановим під час польсько−українського форуму "Вестернізація літаків «Ан» у польському місті Бидгощ.

Заступник генерального конструктора Олег Богданов представив доповідь "Пропозиції щодо співробітництва між ДП "Антонов" і польськими компаніями щодо вестернізації літаків сімейства Ан−148, Ан−158 і Ан−178" і презентував проект патрульного літака нового покоління, який може бути створений спільно на основі регіонального пасажирського літака Ан−148, - йдеться в повідомленні.

Як відзначили представники підприємства, для реалізації проекту планується створення польсько-українського консорціуму, метою якого буде представлення нового патрульного літака міністерствам оборони України і Польщі.