Суспільство
18 червня 2015
Кримськотатарський канал АТR відновив трансляцію в Україні
Кримськотатарський телеканал АТR після заборони діяльності в Криму відновив своє мовлення в Україні.
news-image

Про це сьогодні 18 червня на прес-конференції повідомив Ленур Іслямов, власник телеканалу, передає «Єдність».

Наш офіс на Вавілова, 15 і 17. Ми зняли дві будівлі, це інженерний центр створення телеканалів. Ми взяли їх в оренду. У цьому інженерному центрі все є, ми вчора звідти вийшли. Це було безпечне вмикання. Архів у нас тут, журналісти теж, монтажну нам надали , - розповів Іслямов.

Він надав статистику того, скільки жителів України дивилися телеканал.

4,5 мільйона жителів дивилися нас в Україні, близько 1,5 мільйонів - у Криму. Ми за рейтингом були вище за СТБ, Інтер, 1+1. Тому що ми створили правдивий телеканал, - пояснив Ленур Іслямов.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що ATR не братиме гроші в уряду країни.

Свою незалежність ATR буде зберігати, бо не буде брати гроші у власного уряду, - сказав він.

Чубаров розповів, що ввечері 17 червня, коли ATR відновив свої програми, йому надійшло безліч радісних коментарів від кримчан.

Якби ви заглянули в сегмент, де не тільки кримські татари, а й ті, хто живе в Криму, то там був вибух емоцій. Один запис мене вразила: дівчина пише, що за дві години до початку програми її мама вже сиділа і чекала початку мовлення, - розповів Чубаров.

Він додав, що ATR - телеканал, "який став не тільки духовним рупором кримських татар, але й віртуальним майданчиком, навколо якого об'єдналися кримські татари".

Нагадаємо, що 1 квітня цього року в Криму був закритий єдиний кримськотатарський телеканал АТR.

Читайте також: Європарламент засудив Росію за переслідування кримських татар у Криму