Суспільство
24 червня 2015
СБУ видворила іноземну секту, що закликала Росію ввести війська в Україну
Служба безпеки видворила з України керівництво так званої "секти догналітів" за антиукраїнську діяльність.
news-image

Про це повідомляє сьогодні 24 червня  прес-центр СБУ, передає «Єдність».

Зазначається, що на Львівщині СБУ спільно з прокуратурою, міліцією та міграційною службою припинили антиукраїнську діяльність представників незареєстрованої організації так званої "Української правовірної греко-католицької церкви", яка діяла під керівництвом громадян Словаччини.

Керівники цієї структури поширювали заклики сепаратистського змісту, підбурювали до релігійної нетерпимості до інших конфесій. Іноземці схвалювали терористичну діяльність "ЛНР" і "ДНР", намагалися вести антиукраїнську пропаганду.

Зокрема, вони оприлюднили в мережі Інтернет низку звернень до керівництва Росії з проханням "ввести іноземні війська на територію України".

Правоохоронці провели обшуки за місцями зібрань прихильників цієї організації. У спеціально обладнаній схованці виявлено підроблену печатку УГКЦ та "флешки" із матеріалами щодо діяльності незареєстрованої структури.

Стосовно трьох затриманих громадян Словаччини складено адміністративні протоколи, їх видворено з держави та ухвалено рішення про заборону їх в’їзду до України в подальшому.

Ще двох іноземців, у яких були відсутні паспорти, затримано в адміністративному порядку для встановлення їх осіб і випровадження з України, зазначають в СБУ.

Читайте також: В.о. начальника відділу Волноваської ДАЇ в Донецькій області співпрацював з терористами з «ДНР» - СБУ