Україна
7 липня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: кредит Греції, справа Савченко та реаліті-шоу в "ДНР".
news-image

У Росії посилили звинувачення проти Савченко.

Слідчий комітет РФ посилив обвинувачення української льотчиці Надії Савченко — тепер її звинувачують безпосередньо у вбивстві двох російських журналістів.

Також Савченко звинувачується в незаконному перетині кордону РФ.

"Так, дійсно, звинувачення посилили. У слідства змінилася концепція", - сказав адвокат льотчиці Ілля Новіков.

 

МВФ припинив допомагати Греції.

Міжнародний валютний фонд не буде далі фінансувати Грецію, оскільки уряд країни пропустив платіж міжнародним кредиторам.

Керуючий директор Фонду Крістін Лагард говорила з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом про відмову грецького народу у порятунку економіки з точки зору міжнародних кредиторів. Вона пояснила, що МВФ не може продовжувати надавати Греції допомогу в рамках політики недопущення заборгованості.

 

"ЕлектроЄреван" збирається з новими силами.

Після розгону мітингу на проспекті Баграмяна активісти "ЕлектроЄревану" зібралися на площі Свободи.

На місці пікету знаходиться близько двох тисяч осіб, люди продовжують сходитися.

Мітингувальники чекають подальших дій лідерів протесту, поліція поки не робить ніяких активних дій. Тим часом, всі 46 демонстрантів, які були затримані на проспекті Баграмяна, звільнені. Заступник начальника поліції Єревана Валерій Осіпян заявив, що ніхто з учасників акції протесту до відповідальності залучатися не буде.

 

У "ДНР" створили реаліті-шоу про кохання.

Бойовики та домогосподарки так званої "ДНР" отримали нову розвагу. Місцеве телебачення запустило на окупованих територіях власне телешоу про кохання.

Программа називається "Стрела судьбы", і виходить в форматі реаліті-шоу, де один з закоханих під прицілами телекамер освідчується в коханні іншому, який про це навіть не здогадується.

Парі переможців обіцяють романтичну подорож на танку та весілля в тирі.