Політика
10 липня 2015
"Я розлючений!" - в Європарламенті сварили Ципраса (відео)
Депутат Європарламенту Гі Верхофстадт як учитель учня відчитав грецького прем'єр-міністра.
news-image

На засіданні Європарламенту 8 липня лідер депутатської групи Альянсу лібералів і демократів за Європу, екс-прем'єр Бельгії Гі Верхофстадт жорстко відчитав грецького прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса, передає «Єдність».

У своїй полум'яній промові бельгійський парламентарій звинуватив Ципраса в тому, що його уряд, незважаючи на гучні заяви, не доклав достатньо зусиль для виходу з кризи.

Пане Ципрас, ласкаво просимо, ви бачите, Вам нема чого боятися Європейського парламенту, - розпочав промову Гі Верхофстад.

 

Я розлючений, тому що ви говорите про реформи, але ми ніколи не бачили конкретних пропозицій щодо реформ. Я розлючений, тому що ми, як лунатики рухаємося до виходу Греції з єврозони...Я розлючений, що ви тільки говорите про реформи, але нічого не робите для їх реального втілення в життя! І все це триває вже п'ять років!

Ми тупцюємо навколо допомоги Греції і грецьких реформ! Хочу нагадати, що це не ми повинні платити за грецькими рахунками, це доведеться робити вам і громадянам Греції! - емоційно звернувся Верхофстадт до Ципраса.

Верхофстадт зажадав від грецького прем'єра надати в найкоротші терміни план реформ та  вирішити, ким Ципрас хоче залишитися в історії - справжнім лідером або лжепророком.