Політика
22 липня 2015
МЗС України незадоволене намірами французьких парламентарів відвідати окуповану територію АР Крим
У дипвідомстві такий крок вважають неповагою до державного суверенітету України.
news-image

На сайті МЗС України оприлюднено заяву, в якій зазначається, що поїздка декількох депутатів парламенту Франції на окуповану територію АР Крим не була погоджена з українською стороною, передає «Єдність».

Вважаємо таку поїздку французьких парламентарів безвідповідальним кроком, виявом їхньої неповаги до державного суверенітету України, свідомим нехтуванням законодавства України і політики Франції та Європейського Союзу з невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим, - йдеться у заяві МЗС.

Також МЗС України закликало усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Зазначається, що в Україні реагуватимуть на будь-які факти порушення встановленого порядку. До порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, зокрема шляхом заборони на в’їзд на територію України.

Нагадаємо, делегація, до якої увійшли десять французьких парламентаріїв,  всупереч позиції МЗС Франції та України, відвідає Крим.