Липецька фабрика Roshen виграла суд у податкової служби Росії
Липецька кондитерська фабрика Roshen, що належить президенту України Петру Порошенку, виграла суд у Федеральної податкової служби Росії.
news-image

За даними інформагенцій, обласний арбітраж визнав незаконним рішення ФПС нарахувати фабриці 35 млн рублів (понад 600 тисяч доларів) пені та штрафів, повідомляє «Єдність» з посиланням на службу ВВС

Крім того, суд скасував рішення податківців не відшкодовувати фабриці 26 млн рублів (понад 450 тисяч доларів) ПДВ.

Мотивування такого рішення суду нададуть пізніше. У сторін є місяць на оскарження арбітражем рішення.

Обидва оскаржені фабрикою рішення податківці ухвалили за підсумками останнього кварталу минулого року. Їхні претензії викликала угода фабрики з будівельною компанією "Металлімпресс".

Податківці вважали, що компанія виконувала роботи за завищеною ціною, що дозволило фабриці отримати необґрунтовану податкову вигоду за рахунок завищення відрахувань з ПДВ.

Претензії до фабрики також висловлював Слідчий комітет Росії. Його представники стверджують, що за схожою схемою Roshen у 2012 і 2013 роках викрала з російського бюджету 180 млн рублів.

Відносно фабрики було порушено справу про шахрайство. На підприємстві пройшли обшуки. Крім того, суд заарештував майно Roshen загальною вартістю близько 2 млрд рублів.

Липецька фабрика Roshen є російським дочірнім підприємством однойменного українського концерну, заснованого Петром Порошенком ще до початку його політичної кар'єри.

Нагадаємо, на початку червня президент пообіцяв продати свій бізнес, щоб уникнути конфлікту інтересів.

Читайте також: Компанія Roshen опротестувала рішення про арешт її майна в Росії