Політика
3 серпня 2015
У Естонії не бачать загрози з боку Росії
Міністр закордонних справ Естонії Марина Кальюранд заявила, що Росія наразі не несе військової загрози для НАТО, а альянс готовий до будь-яких сценаріїв.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на Delfi, міністр зазначила, що останні роки різні інститути склали й опублікували різні аналізи подібного змісту.

На цей момент ми не бачимо прямої військової загрози для НАТО з боку Росії. Звичайно, НАТО, як оборонний альянс, готується до всіх сценаріїв", - заявила Кальюранд.

Нагадаємо, рапорт про загрозу з боку Росії нещодавно опублікували ректор Шведської військової академії Йохин Вікторин і керівник Оборонного інституту Бенджамін Стіл. У ньому розглядають сценарій, згідно з яким Росія за допомогою нападу на країни Балтії та Скандинавії спробує втягнути альянс у глобальний конфлікт з метою довести, що блок НАТО повільний і слабкий.

Також у ньому наголошено, що Росія може розпалити конфлікт у країнах Балтії, щоб США мусили відвести ресурси з регіону. На думку авторів документа, РФ може взяти під контроль будь-яку з країн Балтії протягом декількох днів.

 

Читайте також: Німецькі депутати хочуть поїхати до анексованого Криму