Світ
5 серпня 2015
У Гонконгу суд постановив, що жінка "напала на поліцейського грудьми"
Рішення суду спричинило масштабні акції протесту.
news-image

У неділю сотні людей вийшли на вулиці Гонконгу в бюстгальтерах, щоб підтримати жінку, яка отримала тюремний термін за те, що вона напала на поліцейського своїми грудьми, передає «Єдність».

Минулого четверга 30-річна Ін Ліїн була засуджена до трьох з половиною місяців в'язниці: суд ухвалив, що в березні, під час акції протесту проти торгових угод Гонконгу з материковим Китаєм, вона навмисно штовхала руку поліцейського грудьми, щоб потім звинуватити його в сексуальних домаганнях.

За словами самої жінки, поліцейський намагався схопити її сумку, але в підсумку його рука виявилася у неї на грудях. Після цього жінка звинуватила поліцейського в непристойних діях, а він, у свою чергу, заявив, що вона напала на нього грудьми.

У недільній акції протесту взяли участь близько 200 осіб - як чоловіків, так і жінок. На багатьох з них були бюстгальтери, вони несли плакати та скандували:

"Груди не зброя!"

Протестуючі вважають рішення суду щодо Ін Ліїн абсурдним. Активістка Ін Чек-Лін, що брала участь у недільному протесті, зазначила, що побоюється, що вирок Ін Ліїн відлякає інших жінок, які могли б брати участь в акціях протесту. 

"Поліції слід переглянути правила поведінки щодо жінок-протестувальників", - додала вона.