Спільний бізнес судді-мільйонера та члена Вищої ради юстиції
Суддя Вищого господарського суду України є бізнес-партнером члена Вищої ради юстиції.
news-image

Як інформувала «Єдність», на рахунку одного з українських суддів у Ліхтенштейні було затримано грошові кошти у розмірі понад 13 млн франків.

Не зважаючи на те, що швейцарські правоохоронці імені судді не називали, за описом українського Держфінмоніторингу, фігурантом справи є суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов.

За інформацією, він разом з членом Вищої ради юстиції Павлом Гречківським були співвласниками компанії ТОВ "Оздоровчий центр "Сесіль", що володіє цінною заповідною землю під Києвом.

Нинішню структуру компанії пов'язують з однією з офшорних фірм Ліхтенштейну, де і були заарештовані родинні статки судді Ємєльянова. А взаємозв'язок посадової особи та Гречківського яскраво зображує тривалі сумнівні стосунки між представниками українського політикуму та суддівського корпусу.

Як відомо, у 2007 за рішенням київських урядовців ТОВ "Оздоровчий центр "Сесіль" отримала в оренду 7 гектарів заповідного лісу. Таке рішення Київради оскаржувала прокуратура. Вже у 2012 власниками фірми стали подружжя Гречківських, дружина Ємельянова та колишній віце-президент UA Inter Media Holding Ярослав Порохняк.

Не зважаючи на чергову зміну господарів, котра здійснилася у 2013, Гречківські та Ємельянови часток у "Сесіль" не позбулися. Оскільки теперішнім директором компанії є Олег Юрійович Клим’юк. Який, у свою чергу, працює в адвокатському бюро сина Гречківського. 

Посилаючись на комерційну таємницю сам Павло Гречківський відмовився будь-яким чином коментувати інформацію про частку у компанії.