Події
10 серпня 2015
На рахунках Януковича та його оточення заарештували 280 мільйонів доларів
Головне слідче управління Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальних провадженнях проти низки колишніх високопосадовців та наближених до них осіб.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу ГПУ, у березні та квітні 2014 року за зверненням ГПУ Євросоюз застосував до цих осіб обмежувальні санкції.

За наслідками запроваджених санкцій станом на жовтень 2014 року та на цей час заблоковано кошти багатьох осіб. Це Микола Азаров, Юрій Іванющенко, Олександр Клименко, Андрій та Сергій Клюєви, Сергій Курченко, Олександр Янукович та Сергій Арбузов, - відзначили у прокуратурі. - Слідчі вживають передбачені законодавством заходи для накладення арешту на інші заблоковані кошти шляхом направлення міжнародних правових доручень. Крім того, триває робота із залученням міжнародних організацій до відшукання та блокування активів колишніх високопосадовців."

За словами представників ГПУ, арешт із закордонних рахунків згаданих осіб протягом останнього року не знімали.

За курсом на 10 серпня, загальна сума коштів зазначених осіб, що потрапила під санкції та була зарештована ГПУ, становить понад 280 мільйони доларів.

Читайте також: За рік в Україні відновили понад 12 тисяч одиниць військової техніки (ФОТО)