Суспільство
17 серпня 2015
У Севастополі ФСБ допросила блогера за пост у "Фейсбуці"
Співробітники ФСБ запропонували жінці виїхати з Севастополя на материкову частину України.
news-image

У Севастополі блогера Ірину Горелікову відвезли на допит у ФСБ після того, як вона поділилася на сторінці у "Фейсбуці" посиланням на новину з прес-конференції уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, передає «Єдність» із посиланням на Події Криму.

Вранці 14 серпня двоє чоловіків у цивільному прийшли додому до Горелікової та вручили їй повістку на допит, сказавши збиратися і їхати з ними в управління ФСБ.

Я відповідаю:" Мені на роботу, можна приїхати в інший раз? ",  -" Ні, у нас припис, не робіть собі гірше ". Приїхали в ФСБ. Приємний, ввічливий, симпатичний молодий чоловік (в кабінеті) сказав, що запросив мене на бесіду. Я пояснила, що слова "запросив" і "бесіда" в даній ситуації означають "привезли добровільно-примусово на допит, - розповіла Горелікова.

За її словами, співробітник ФСБ цікавився цілями її "активного протистояння в мережах" і дізнавався, чи не закликає вона таким чином до бунту.

Вони дуже були стурбовані цілісністю такої держави, як Росія. Чи не зазіхаю я на цілісність території Росії? Я відповіла, що моє обурення в мережах обумовлено саме стурбованістю цілісністі такої держави, як Україна. І некоректно Росії порушувати питання про свою цілісність. Дуже цікавилися статтею про Джемілєва. Питали, навіщо я її постила. Відповіла, що це моя думка, я дуже поважаю Джемілєва і довіряю йому, - пише Горелікова.

Крім того, у ФСБ цікавилися ставленням блогера до президента Росії Володимира Путіна.

Відповіла, що після анексії Криму вважаю його неадекватним і нерозумним політиком. До анексії ставилася до Путіна дуже добре, заздрила, що у Росії такий президент, і не вірила розповідям росіян, що в Росії злидні, корупція і свавілля. Думала, що вони просто зажрались. Але після анексії (процес якій проходив на моїх очах) і проживання в Криму в наступні 1,5 роки зрозуміла, і співчуваю щиро росіянам, - пише блогер.

Горелікова додала, що співробітники ФСБ запропонували їй виїхати з Севастополя на материкову частину України. У свою чергу, блогер заявила, що не збирається виїжджати зі свого будинку.

Я їм запропонувала фізичну ліквідацію, бо їхати навіть не думаю. Потім був допит в Ленінському райвідділі. Цілком адекватний "поліціонер", здалося, навіть співчуваючий. Ну поки все. Свої ініціали не шифрую, тепер нема чого. Змінювати свою позицію ФСБ не обіцяла. Слава Україні! Що буде далі - не знаю, - написала Горелікова у Facebook.
Читайте також: Російський бойовик у Криму погрозами змусив дівчину зняти кулон із тризубом (ВІДЕО)