Світ
18 серпня 2015
Правосуддя у дії: іспанку оштрафували за фото поліцейської машини на Facebook
Іспанська поліція оштрафувала неназвану жительку міста Петрер за те, що вона розмістила у себе в фейсбуці фотографію неправильно припаркованого поліцейського автомобіля.
news-image

Жінка їхала по паркінгу та побачила машину поліції, яка стояла на місці для людей з інвалідністю, передає «Єдність»

Фото містило підпис "паркуєтеся, де зручно, і вас навіть не оштрафують"

Поліція витратила на пошуки фотографа дві доби, а потім оштрафувала її на 800 євро. Підставою для штрафу став закон про безпеку громадян, який почав діяти 1 липня. Він забороняє "несанкціоноване використання фотографій поліцейських, які можуть поставити під загрозу їхню безпеку, а також безпеку їх сімей, охоронюваних об'єктів або проведених операцій".

Представник місцевої поліції пояснив, що співробітника, чия машина потрапила на фотографію, викликали зі скаргою на вандалізм. Щоб затримати вандалів на гарячому, йому довелося діяти швидко і припаркуватися там, де зручно.

"Ми б воліли інше рішення, але є законні підстави накласти штраф", - додав представник.

Закон про безпеку громадян критикувався громадянами Іспанії та міжнародними організаціями. Вважається, що він захищає поліцейських, які застосують зайву силу або жорстокість при виконанні обов'язків. Штраф за такі фотографії становить від 600 до 30 тисяч євро. Крім того, він забороняє проводити будь демонстрації біля будівель парламенту і сенату. За них можу виписати штраф до 600 тисяч євро.