Україна
1 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: заява Соболєва, нарада у Порошенка та звернення бійців АТО.
news-image

Військові із зони АТО записали звернення до українців.

Бійці АТО закликали громадян одуматися та не влаштовувати війну в столиці.

За словами військовослужбовців, сутички, що сталися сьогодні під Верховною Радою неприпустимі, коли на Сході іде війна. 

"Українці. Наш ворог тільки і чекає, що в Україні почався розбрат. Ми воюючи на Донбасі захищаємо ваш добробут. Не дамо ворогу здійснити своїх планів",- зазначив один із бійців.

 

До місця загибелі гвардійця люди несуть квіти.

До портрету приходять кияни, щоб вшанувати пам'ять та покласти квіти.

31 серпня 2015 року під час виконання службових обов’язків з охорони громадського порядку, під час сутичок під Верховною Радою України, від осколкового поранення загинув військовослужбовець Національної гвардії України, старший солдат Дебрін Ігор Анатолійович, - йдеться в повідомлені.

 

Єгор Соболєв: коаліції вже не існує.

Народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв переконаний, що іншого варіанту, окрім перевиборів наразі в парламенту немає.

«Я вважаю, що початок загибелі коаліції «Європейська Україна», яка мала конституційну більшість і прекрасну можливість, тоді порушила головне правило коаліції, про що ми домовлялися, і на мій погляд коаліції вже не існує», – зазначив Соболєв.

 

Очільник "Січі" підтвердив, що затриманий із гранатою є їхнім бійцем.

Командир добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Січ" Олександр Писаренко підтвердив, що затриманий за підозрою у вбивстві бійця Нацгвардії, є членом їхнього батальйону і зараз у відпустці.

За його словами, членам батальйону не дозволяється вивозити зброю із зони проведення АТО, тому командир не знає, звідки у їхнього бійця з'явилася граната.

Натомість журналісти помітили декілька гранат на базі батальйону у Межигір'ї. Окрім того, як наголосив Писаренко, всі члени батальйону є безпартійними, оскільки він є підрозділом МВС. Однак на базі формування присутня символіка "Свободи".

 

Кремль зайнявся системною дестабілізацією України – Турчинов.

Президент Петро Порошенко скликав до себе силовиків. На зустріч прибули прем'єр-міністр, очільники ГПУ, СБУ, МВС та секретар РНБО.

Глава держави закликав їх створити спільну слідчу оперативну групу та домогтися покарання винних. Порошенко акцентував, що відповідати за події 31 серпня мають не лише виконавці, а й політичні організатори та замовники.

"Наші військові змогли зруйнувати плани Путіна та зупинили наступ російсько-окупаційних військ на сході. Кремль бачить, що плани зруйновані, і саме тому відкриває другий фронт – фронт внутрішній, зайнявшись системно дестабілізацією ситуацією в країні", - заявив секретар Радбезу Олександр Турчинов.

Жорсткої оцінки цих подій не лише від слідства, а й суспільства зажадав керівник міліції Арсен Аваков. Він заявив, що в його голові не вкладається факт використання зброї проти військових у мирному тилу заради політичних цілей. Міністр сказав, що ніякі реформи МВС не допоможуть, якщо такі злочини лишатимуться безкарними.