Світ
4 вересня 2015
Суд відправив екс-президента Гватемали під варту
Генеральна прокуратура звинувачує його в злочинній змові, контрабанді та хабарництві.
news-image

Гватемальський суд відправив колишнього президента країни Отто Перес Моліна під варту, передає  «Єдність».

Відповідне рішення ухвалив суддя Мігель Анхель Гальвес. Він підкреслив, що мова йде про "тимчасове, а не попереднє ув'язнення". Колишній глава держави перебуватиме у в'язниці "Матаморос".
Раніше гватемальський Конгрес одноголосно схвалив відставку Переса Моліни. Ще раніше політик був позбавлений судового імунітету.

Генеральна прокуратура звинувачує його в злочинній змові, контрабанді та хабарництві. Відомство вважає, що він очолював корупційну схему, виявлену в діяльності митних органів країни. Наприкінці серпня за підозрою в причетності до неї була арештована віце- президент Роксана Бальдетті.
Після відставки Переса Моліни віце-президент Гватемали Алехандро Мальдонадо був приведений до присяги в якості виконуючого обов'язки глави держави. Виступаючи перед законодавцями, Мальдонадо звернувся до діючих членів уряду із закликом покинути займані ними посади для формування нового кабінету.
Згідно з конституцією, Мальдонадо виконуватиме обов'язки президента до січня 2016 року, коли на посаду вступить новий глава держави. Як очікується, його ім'я стане відомо за підсумками загальних виборів, які пройдуть 6 вересня.

Читайте також: Президент Гватемали пішов у відставку через звинувачення в корупції