Суспільство
25 вересня 2015
"Вам тут не раді!" - у Луганську активісти прощались з "Лікарями без кордонів"
У "ЛНР" вважають, що вивели медичну організацію на "чисту воду".
news-image

Сьогодні у Луганську активісти вийшли на стихійну акцію "прощання" до офісу міжнародної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів", яку влада "ЛНР" напередодні позбавила акредитації, передає  «Єдність».

Як пишуть сепаратистські ЗМІ, близько 300 осіб з медичними масками на обличчях тримали в руках плакати з написами: "А ви давали клятву Гіппократа?", "Нам не потрібні шарлатани в медицині", "Ми не хочемо лікуватися простроченими і забороненими медикаментами".

Вам тут не раді! - скандували активісти.
Ми сьогодні тут зібралися, щоб проводити їх (" Лікарів без кордонів "- ред.) з "республіки". Ці шарлатани завозили медикаменти без відповідних документів, у них були також знайдені препарати з наркотичним складом. Тому ми прийшли сюди, щоб висловити своє невдоволення, - сказав один з учасників акції.
Ми дуже раді, що наш уряд і правоохоронні органи вивели цих людей на чисту воду. Тому люди сьогодні вийшли до орендованого офісу цієї організації, щоб сказати, що обманщикам і шарлатанам не місце в нашій "республіці". Ми сподіваємося, що більше їх не побачимо , - пояснив він.

За словами активіста, незважаючи на те, що організація зобов'язана покинути "республіку", акція проводиться для того, щоб про "її незаконну діяльність дізналося якомога більше людей".

На розмову з активістами представники пікетіруемого офісу так і не вийшли. Акція тривала близько 15 хвилин, після чого її учасники розійшлися.

Нагадаємо, що влада "ЛНР" відмовила в акредитації міжнародній організації "Лікарі без кордонів", у діяльності якої були виявлені "кричущі" порушення. 

Читайте також: У "ЛНР" відмовили в акредитації "Лікарям без кордонів" через "кричущі" порушення