Україна
9 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: Кличко повідомив, коли у столиці почнуть підключати до опалення житлові будинки, "Газпром" найближчим часом розпочне поставки газу до України, у міліції прокоментували убивство та пожежу в Мукачеві.
news-image

Кличко повідомив, коли у столиці почнуть підключати до опалення житлові будинки.

У мерії не стали чекати 15 жовтня.

10 жовтня у столиці почнуть підключати до опалення житлові будинки. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

“ Ще три дні тому ми почали підключати до опалення дитячі садки, школи і лікарні. Є норми, згідно з якими початок опалювального сезону повинен розпочинатися, коли середньодобова температура протягом трьох діб знизилася до +8° й нижче. Зараз прийшов холодний фронт. Оскільки для нас комфорт киян є пріоритетом, ми не стали чекати 15 жовтня. І я підписав розпорядження підключати опалення в житлових будинках із завтрашнього дня, з 10 жовтня, – зазначив Віталій Кличко.



Російський "Газпром" найближчим часом розпочне поставки газу до України.

Про це повідомляють офіційні джерела компанії.

Зазначається, що російський постачальник розпочне свою роботу з 12 жовтня. Попередня оплата послуг буде здійснена НАК "Нафтогаз України" у п'ятницю, 9 жовтня. У "Газпромі" пояснюють, що одразу після здійснення оплати, 10:00 12 жовтня компанія розпочне постачання природного палива на територію України. Зазначається, що розмір заявки на ресурс у жовтні складає 2 мільярди кубометрів.


У міліції прокоментували убивство та пожежу в Мукачеві.

Правоохоронці затримали двох осіб, яких підозрюють у причетності до загибелі 18-річного місцевого жителя.

Як повідомили у прес-службі УМВС України в Закарпатській області, сьогодні вночі до Мукачівського відділу міліції надійшло повідомлення про те, що  сталось займання житлового будинку по вул. Канальній (у ромському таборі в Мукачеві). На місце події  виїхали працівники ДСНС, які локалізували вогонь, та слідчо-оперативна група Мукачівського міськівідділу міліції. Крім того, до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні по медичну допомогу звернувся 18-річний хлопець. Медики діагностували в нього вогнепальне поранення правої сідниці, забійну рану потиличної ділянки. Від отриманих поранень хлопець помер. 

 

Війна в Сирії може коштувати "Газпрому" 9,2 мільярди доларів.

Туреччина погрожує Росії відмовою від закупівель газу через вторгнення російських військових літаків в її повітряну зону.

"Ми є покупцем номер один природного газу з Росії. Втрата Туреччини буде серйозною втратою для Росії. При необхідності Туреччина може купувати природний газ у самих різних місцях", - заявив лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Такі заяви Ердоган зробив після того, як наприкінці минулого тижня російський військовий літак вторгся в повітряний простір Туреччини по шляху до Сирії і був перехоплений турецькими винищувачами. У той же час прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президента РФ проінформували про можливість перегляду співробітництва Туреччини з Росією.



Ватажок "ДНР" назвав дату проведення "місцевих виборів".

Попередню дату було змінено після зустрічі групи з урегулювання конфлікту.

Відповідний "указ" лідер сепаратистів Олександр Захарченко затвердив сьогодні, 9 жовтня. Таким чином вибори до місцевого самоврядування було перенесено з 18 жовтня 2015 року на 20 березня 2016. Як коментує один з представників "республіки", такий крок сприятиме плідному діалогу з Україною. Нагадаємо, раніше псевдо республіки "ДНР" та "ЛНР" повідомляли про організацію місцевих виборів, які би суперечили Мінським домовленостям та законодавству України.