Суспільство
16 жовтня 2015
Сакварелідзе запевнив, що справа "діамантових прокурорів" більш масштабна, ніж було заявлено раніше
Прокурор Одещини переконує, що взяв цю резонансну справу під особистий контроль.
news-image

Прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе повідомив нові подробиці гучної справи "діамантових прокурорів", яких свого часу випустили під вкрай скромну заставу. Про це чиновник написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає «Єдність».

"Думаю, багато хто пам'ятає про нашу справу по затриманню співробітниками Генеральної інспекції спільно з СБУ під час отримання хабара в сумі понад 3 млн.грн. Володимира Шапакіна, екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ, і Олександра Корнійця, екс-заступника прокурора Київської області - так званих в народі «діамантових» прокурорів. На жаль, незабаром після затримання суд випустив їх під досить скромну, як для чиновників такого рангу, заставу", - зробив допис прокурор.

Сакварелідзе наголосив, що в цьому корупційному скандалі він обов'язково доб'ється справедливості. Адже «кришування» виявленої схеми і здирство грошей від представників підприємства з видобутку піску виявилося всього лише «вершиною айсберга». Насправді діапазон злочинної діяльності у одного з фігурантів справи у рази масштабніший, ніж здалося на перший погляд. Тому представники слідства Генеральної інспекції проведуть доопрацювання справи і додаткові допити свідків, після чого провадженню буде надано зовсім інший статус. Очевидно, він буде значно тяжчим, зазначає прокурор Одещини.

"У випадку, якщо обвинувачена сторона не буде штучно затягувати процес ознайомлення з матеріалами виробництва, є всі шанси, що воно буде передано до суду в найкоротші терміни", - резюмував Сакварелідзе.

Нагадаємо, 5 липня силовики затримали Шапакіна і Корнійця за підозрою в отриманні хабара у 3 млн 150 тисяч гривень. У цей день СБУ провела обшуки на робочих місцях і вдома у затриманих прокурорів. У посадовця слідчого управління ГПУ вилучили 400 тисяч доларів США, а у заступника прокурора Київщини - багато ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова. Обох затриманих підозрюють у хабарництві в особливо великих розмірах. Кримінальний кодекс передбачає за це безальтернативне позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.