Події
20 жовтня 2015
Росія запропонувала Україні варіанти відновлення авіасполучення
Росавіація спільно з Мінтрансом РФ направили авіаційним властям України в цілому три пропозиції провести консультації з продовження авіасполучення між країнами після 25 жовтня.
news-image

Про це повідомив у вівторок, 20 жовтня, заступник міністра транспорту РФ Валерій Окулов, передає «Єдність» з посиланням на російське видання "Прайм".

Ми направили три пропозиції: дві пропозиції - від Мінтрансу, одна пропозиція - від Росавіації. І це у нас передбачено угодою про повітряне сполучення. Там є стандартна фраза про те, що в разі конфліктних ситуацій всі ці питання вирішуються шляхом консультацій авіаційних властей, - повідомив чиновник.

Він також зазначив, що переривати повітряне сполучення між країнами"зовсім неправильно".

"Тут рішення з боку України було прийнято, а консультації не проведені. Тому перше, що ми пропонуємо - давайте проведемо консультації. І якщо українська сторона відгукується на таку пропозицію, то ми готові в будь-який час, в будь-якому місці вийти на ці консультації", - додав Окулов.


Раніше Росавіація повідомляла, що українські авіаперевізники попросили російське відомство дозволити їм виконання польотів до Росії в зимову навігацію 2015-2016 років за чотирма маршрутами: Київ-Москва, Одеса-Москва, Київ-Санкт-Петербург і Львів-Москва.

У свою чергу, Державіаслужба України отримала лист від Росавіації з пропозицією проведення переговорів з питань польотів у зимовий період.

Нагадаємо, 25 вересня в Україні заборонили польоти російських авіакомпаній, ввівши санкції. 12 жовтня в відповідь на контрсанкціі Росії Державіаслужба оголосила, що з 25 жовтня повністю припинить повітряне сполучення між країнами.

Читайте також: Україна повністю припиняє авіасполучення з Росією