Події
21 жовтня 2015
Росія має намір побудувати ядерний завод, незважаючи на відмову України
Російська паливна компанія "ТВЕЛ", що входить до Росатому, не отримувала від України офіційних повідомлень з приводу відмови від спільного проекту будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу "ТВЕЛ", через це у компанії все ж таки мають наміри будувати в Україні ядерний завод.

ТК "ТВЕЛ" дисципліновано слідував всім критеріям і зобов'язанням проведеної у 2010 році конкурсної процедури. Незважаючи на неухильне виконання російським акціонером усіх взятих на себе зобов'язань, проект вже два роки простоює через відсутність фінансування з української сторони. Інших перешкод для успішної реалізації проекту немає", - йдеться в повідомленні компанії.

За словами керівництва підприємства, російська сторона виготовила за свій рахунок обладнання для першої черги заводу, яке було прийнято українською стороною, але не оплачено. При цьому зазначають, що обладнання знаходиться на зберіганні на Новосибірському заводі хімконцентратів.

Нагадаємо, вчора міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що "ТВЕЛ" не виконує свої зобов'язання з будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області, тому відповідна угода буде розірвана.

Читайте також: США і Росія підписали угоду про безпеку польотів авіації в Сирії