Події
6 листопада 2015
"Людина, що виходила з Іловайського котла, не буде ховатись за депутатський мандат," - Сюмар про Тетерука
Народний депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар висловила впевненість, що її колега по фракції Андрій Тетерук не буде ховатися за депутатську недоторканність.
news-image

Про це вона заявила в коментарі кореспонденту телеканалу "112 Україна", передає «Єдність».

Мені хотілося б, щоб парламент займався політикою, а не з'ясуванням стосунків. Ситуація, яка, я переконана, грає проти всіх. На жаль, я розумію людей, які кажуть: вони там зовсім з глузду з'їхали і вони один одного повбивають, тому що цей рівень емоцій, він нікому не потрібен. Ось якісної роботи над законом ми не бачимо, а бачимо замість цього якісь суцільні емоції, обзивання, кидання сумками, пляшками, - зазначає вона.

Що стосується зняття недоторканності з Тетерука, Сюмар заявила:

Я не думаю, що чоловік, який виходив з-під Іловайського котла і виводив людей, буде ховатися за депутатський мандат, він не буде цього робити.

 Нагадаємо, народний депутат Андрій Тетерук вдарив скляною пляшкою по голові народного депутата від фракції "Батьківщина" Олександру Кужель у будівлі парламенту. У "Батьківщині" заявили, що лікарі діагностували у Кужель струс мозку. Вона була госпіталізована. Сьогодні засідання Ради почалося з того, що інцидент, який стався у стінах парламенту, засудив Володимир Гройсман.

Сьогодні жінки Ради вийшли до трибуни і закликали Тетерука здати мандат, а також колег - проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності для того, щоб забезпечити розслідування інциденту.

Проте сам Тетерук заявляє, що він оборонявся і мандат здавати не збирається. Він наполягає на тому, що винних має виявити розслідування, яке вчора почала ГПУ за заявою "Батьківщини".

Читайте також: Нардепи-жінки вимагають від Тетерука скласти мандат (ВІДЕО)