Україна
9 листопада 2015
Українці написали радіодиктант національної єдності
Цьогоріч в акції взяли участь мешканці Австралії, Китаю, Польщі та Португалії.
news-image

9 листопада на Українському радіо був проведений спецпроект Національної радіокомпанії України - Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, приурочений до Дня української писемності та мови. Про це повідомила прес-служба Міністерства культури України, передає «Є!» з посиланням на Громадське ТБ.

Вперше місцем написання диктанту стала найбільша аудиторія Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Втім написати його можна було й дома. Пряма трансляція спецпроекту розпочалася об 11:00 і здійснювалась на Першому Національному телеканалі України ("UA: Перший") з сурдоперекладом для людей з вадами слуху, на Першому каналі (УР-1) та на каналі "Культура" (УР-3) Українського радіо. Всі, хто взяв участь у перевірці знань, повинні надіслати свою роботу на перевірку.

"До участі у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності були запрошені відомі українські митці, науковці, державні та громадські діячі, політики та всі охочі, хто прагне зберігати і розвивати рідну мову. Також до написання радіодиктанту національної єдності долучився віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко", зазначається у повідомленні Мінкультури.

Вперше такий радіодиктант відбувся у 2000 році. Але лише цьогоріч його мали змогу написати українці Австралії, Китаю, Польщі та Португалії. Як зазначається, це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови.