Суспільство
10 листопада 2015
Дочка Путіна із чоловіком володіють активами вартістю близько 2 млрд доларів
Як стверджує Reuters, Катерина Тихонова замужем за Кирилом Шамаловим, а їх спільне майно оцінюється в 2 млрд доларів.
news-image

Голова правління і заступник глави ради директорів Газпромбанку Андрій Акімов підтвердив агентству Reuters, що Катерина Тихонова є дочкою президента Росії Володимира Путіна. Про це йдеться в матеріалі, що агентство опублікувало у вівторок під заголовком «Дочка Путіна, молодий мільярдер і друзі президента», передає «Є!» із посиланням на Forbes.

Акімов входить в опікунську раду фонду «Іннопрактіка», що бере участь у створенні наукової долини МДУ і яким керує Катерина Тихонова.

Я знав, що це дочка Путіна. Але, звичайно, ми приймали рішення підтримати проекти МДУ незалежно від будь-яких сімейних зв'язків, - сказав глава Газпромбанку.

За його словами, місія «Іннопрактіки» збіглася з пріоритетами банку. Акімов заявив, що підтримує проект по розширенню МДУ незалежно від участі Тихонової в ньому. Він також висловив упевненість, що Тихонова не отримувала ніякого спеціального звернення у зв'язку зі своїми родинними зв'язками.

За інформацією Reuters, на початку 2015 року 29-річна Катерина Тихонова описала себе як «дружину» Кирила Шамалова - сина акціонера банку «Росія» Миколи Шамалова, який у 2014 році був внесений до санкційного списку Євросоюзу як «давній знайомий» президента Росії.

З посиланням на неназваних фінансових аналітиків, Reuters зазначає, що в якості подружжя Тихонова і Шамалов могли б володіти активами вартістю близько 2 млрд. доларів. Головним чином, це частка в нафтогазовій компанії «Сибур», яку Кирило Шамалов придбав у мільярдера Геннадія Тимченка, який також потрапив під санкції , як друг Путіна, пише агентство. Як стверджує Reuters, три роки тому Шамалов також придбав у Тимченка чотириповерхову віллу у французькому Біарріце, вартість якої оцінюється приблизно в 3,7 млн доларів.

Катерина Тихонова і Кирило Шамалов відмовилися від коментарів. Представник Тимченка на прохання прокоментувати інформацію про продаж вілли в Біарріце заявив, що не коментуватиме особисті питання. Прес-секретар «Сибура» заявив, що відповідно до корпоративних правил, компанія не коментує особисте життя менеджерів і членів ради директорів.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков на прохання прокоментувати інформацію, чи є Тихонова дочкою Путіна і дружиною Шамалова, заявив:

Ми не маємо ніякої інформації про особисте життя, сімейні зв'язки, сімейний стан, наукову діяльность, участі в конкретних проектах пані Тихонової або інших осіб, згаданих у вашому листі. В останні роки спостерігається величезна кількість пліток на тему сімейних зв'язків Володимира Путіна і, зокрема, його дочок. Частка точної інформації у всіх цих публікаціях сміхотворно мала.

Андрій Акімов став першим, хто офіційно підтвердив, що Катерина Тихонова є дочкою Путіна. Про фонд «Іннопрактіка» і Катерину Тихонову стало широко відомо на початку 2015 року, коли РБК опублікувало розслідування про розширення МДУ. У розслідуванні вказувалося, що «Іннопрактіка» бере участь у проекті створення науково-технологічної долини університету, оціненого в 110 млрд рублів. Після цього журналіст Олег Кашин у своєму «Твіттері» припустив, що Тихонова може бути дочкою президента Росії, що живе під іншим прізвищем. Тоді джерело агентства Reuters, близьке до МДУ, підтвердило, що Тихонова є дочкою президента Росії. Джерела Bloomberg також назвали Тихонову дочкою Володимира Путіна.

Читайте також: Жириновський пропонує відправляти поліцейських з РФ охороняти російських туристів за кордоном