Київ
12 листопада 2015
У Музеї історії України у Другій світовій війні проведуть майстер-клас з документального пошуку загиблих воїнів
Щороку до Музею надходить близько тисячі запитів про пошук загиблих.
news-image

Національний музей історії України у Другій світовій війні запрошує 21 листопада о 10.00 на майстер-клас з документального пошуку загиблих, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Музею.

Під час заходу слухачі ознайомляться з документами воєнного часу, на підставі яких проводиться пошук відомостей про долю воїнів, а також набудуть певних знань і вмінь для використання Інтернет-ресурсів з інформацією про учасників Другої світової війни.

Вхід на майстер-клас вільний.
Попередній запис за телефоном: (044) 285-20-82.

У прес-службі повідомили, що лише за три останні роки Музеєм було встановлено конкретні дані про понад 300 зниклих безвісти військовослужбовців, проте тільки самостійний пошук за документами воєнного часу здатен надати нащадкам такі емоції та життєві знання, які будуть з ними назавжди.

Щороку до Музею надходить близько тисячі запитів про пошук загиблих, кожен з яких не залишається без вичерпної відповіді, адже саме тут зберігається Документальний фонд з обліку людських військових втрат України у Другій світовій війні. Встановлення долі воїна, особливо зарахованого «зниклим безвісти», є надзвичайно кропіткою та складною справою, яка вимагає інтелектуальної праці та неабиякого терпіння.

Читайте також: Шведський король співчуває біженцям, але розміщувати їх у своєму палаці поки відмовляється