Суспільство
16 листопада 2015
Киянин зробив гральні карти, де зобразив Порошенка з шоколадкою, а Коломойського - з чашкою кави (ФОТО)
Киянин Ігор Ревенко створив колоду гральних карт "Держава", героями якої стали відомі українські політики.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на "КП в Україні", на картах піковий король - Петро Порошенко, червова дама - Юлія Тимошенко, валет - Олег Ляшко.

Сучасні персонажі виконані в дусі 17-19 століть - вони не носять піджаки, натомість - мантії, жабо і обладунки.

Королі - основні дійові особи країни: Порошенко, Яценюк, Коломойський і Льовочкін. Дами - головні жіночі обличчя в українській політиці: Юлія Тимошенко, Наталія Яресько, Валерія Гонтарєва і Ека Згуладзе. Вальтами стали Олег Ляшко, Борис Філатов, Віталій Кличко і Олександр Турчинов.

Тузи уособлюють чотири вектори українського політичного процесу - реформи (Саакашвілі), революція (Ярош), вибори (Усенко-Чорна) і четверту владу, ЗМІ (Шустер). Карти з числовими значенням теж персоніфіковані - тут і Садовій, і Корбан, і Семенченко, та інші медійні політики.

Автор карт Ігор Ревенко стверджує, що його надихнув на створення такої колоди серіал "Картковий будиночок", в якому показані закулісні політичні ігри.

Але як би там не було - завжди краще зберігати здорове почуття гумору, і ці карти - це така собі мила іронія. Ще ми візуалізували стереотипи про кожного з персонажів колоди - Коломойський зображений на карті з чашкою кави, "гасконець" Корбан - з пачкою гречки, а у дехто з персонажів в одній руці тримає булаву, в іншій - шоколадку, - додав він.
Читайте також: Путін, Янукович та кримські сепаратисти "прикрасили" собою гральні карти (фото)