Події
26 листопада 2015
Росія зупиняє "Турецький потік" та інші спільні проекти з Туреччиною
Уряд РФ зупиняє роботу над низкою проектів інвестиційних і торговельних угод з Туреччиною.
news-image

Про це заявив глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, передає «Є!» з посиланням на «Інтерфакс».

Це угода про вільну торгівлю послугами та інвестиціями, це довгострокова п'ятирічна програма з 2016 по 2020 роки торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, ця угода про створення фонду спільних інвестицій, - пояснив він.

Міністр зазначив, що під дію російського закону про спеціальні економічні заходи підпадають у тому числі і проекти з будівництва газопроводу «Турецький потік» і АЕС «Аккую». Крім того, до переліку спеціальних економічних заходів може увійти і обмеження авіасполучення між Росією і Туреччиною, причому як регулярних рейсів, так і чартерних.

За словами Улюкаєва, влада РФ також розгляне можливість відшкодувати вітчизняному бізнесу втрати, які він понесе через санкції відносно Туреччини.

Як зазначив глава Мінекономрозвитку, «звичайно, виникають певні ризики для туристичної галузі, для авіаперевізників, для компаній, які працюють в області експортно-імпортної діяльності».

Нагадаємо, раніше 26 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв попередив, що найближчим часом уряд країни прийме економічні заходи у відповідь на збитий Туреччиною російський бомбардувальник Су-24. Медведєв дав міністерствам і відомствам два дні на підготовку пропозицій з санкцій щодо Туреччини, які, за його словами, будуть діяти до поліпшення відносин з Анкарою.

Читайте також: Путін чекає від Ердогана вибачень та компенсації за збиття Су-24 (ВІДЕО)