Суспільство
28 листопада 2015
Грабіжники розшукували матеріали журналіста-розслідувача у Запоріжжі
Журналіст певен, що саме його розслідування стали причиною пограбування.
news-image

Журналіста Громадського ТБ Запоріжжя Тараса Білку пограбували. Не взяли жодних коштовних речей, а лише техніку та флешки. Потерпілий зробив висновок, що саме матеріали резонансного розслідування, яке він готував, стали причиною пограбування. Про це Білка повідомив у Facebook, передає «Є!».

"По викраденим речам: старенький, але потужний, ноут Lenovo. Фотік Nikon D 7000 і об'єктив 18-150 (ці речі мені важливі хоча б тим, що вони зробили всі мої репортажі з АТО). І, що особливо мене вражає, всі флешки. Точніше - 1 флешка і 2 SD-карти з фотографіями. Підозрюю, що їх шукали супер-ретельно", - наголошує потерпілий.

До квартири зловмисники потрапили через балконні двері. Працювали у рукавичках, тому відбитків та інших доказів віднайти поки не вдалося. 

Тарас Білка повідомляє, що у квартирі було багато достатньо коштовних речей, які мали б узяти середньостатистичні грабіжники. Але крадії вочевидь шукали саме носії інформації, адже забрано навіть CD-диски.

Мотив пограбування потерпілий пов'язує виключно з роботою. Каже, що готував резонансне розслідування. Втім матеріали по ньому крадії на забрали, адже ключові докази Білка на той момент ще не мав. Але тепер він остаточно доведе розслідування до кінця, адже після пограбування це стало справою честі.