Політика
2 грудня 2015
Росія звинувачує Туреччину в перекиданні зброї до Сирії
Міністерство оборони Росії оголосило про перекидання бойовиків і боєприпасів з Туреччини до Сирії.
news-image

Про це передає «Є!» з посиланням на російський «Інтерфакс».

Стверджується, що за сім днів через кордон перейшли дві тисячі чоловік, перенаправлені понад 120 тонн боєприпасів і 250 одиниць автомобільної техніки.

Глава Національного центру управління оборони РФ Сергій мізинця запевнив, що «турецька сторона подібні заходи проводить тривалий час і на регулярній основі, і найголовніше, за нашою оцінкою, не планує їх припиняти».

Крім того, в російському військовому відомстві пообіцяли надати інформацію «про обсяги зброї, компонентах вибухових речовин та підготовці бойовиків на території Туреччини» наступного тижня.

Також в Міноборони запевнили, що в продаж нафти з територій, контрольованих ІДІЛ, «залучено вище політичне керівництво країни, президент Ердоган і його сім'я». Реджеп Тайіп Ердоган раніше обіцяв піти у відставку у випадку, якщо ця інформація буде підтверджена, проте Кремль доводити ці дані відмовився.

У Москві регулярно повідомляють про атаки на НПЗ в Сирії, крім того, в Міноборони 2 грудня оголосили, що очолювана США коаліція не атакує бензовози, які перевозять нафту з Сирії та Іраку до Туреччини.

Читайте також: Туреччина перетворила гордість російського ППО С-400 в Сирії на металобрухт