Події
2 грудня 2015
Кремль пішов на поступки далекобійникам
У Держдумі РФ схвалили зниження штрафів для далекобійників.
news-image

Профільний комітет Держдуми в середу, 2 грудня, порекомендував думі ухвалити в другому і третьому читанні законопроект, що знижує з 500 до 5000 рублів штрафи за відсутність у далекобійників трекерів, що відстежують шлях і які визначають розмір оплати. Про це повідомляє«Є!» з посиланням на російський «Інтерфакс».

Підготовлені поправки також вводять поняття однократності штрафу: не більше одного штрафу на добу при будь-якій кількості фіксацій порушення. Крім того, поправки дозволяють післяплату замість передоплати, - розповів журналістам перший заступник голови комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва В'ячеслав Лисаков.

Він також додав, що «в даний час вартість 1 км до березня 2016 знижена до 1,53, і в комітеті сподіваються на пролонгацію» цієї міри.

Ми також сподіваємося на загальне розсудливість, здоровий глузд, зниження ескалації конфлікту, діалог з професійним співтовариством, налагодження і тестування системи. Усім нам треба уникнути протистояння і провокацій, поки Рубікон не перейдено, - додав Лисаков.

Напередодні комітет Держдуми у справах громадських об'єднань і релігійних організацій рекомендував прийняти в першому читанні законопроект, що прирівнює автопробіги до мітингів. Обидва проекти будуть розглянуті на засіданні Держдуми 4 грудня.

Нагадаємо, 30 листопада далекобійники заявили, що 4 грудня вони зберуться у Москві на акцію протесту проти системи "Платон".

Читайте також: Росія: Далекобійники висунули ультиматум Кремлю (ВІДЕО)