Політика
9 грудня 2015
Сейм Польщі вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні
Польські парламентарі одностайно прийняли офіційну ухвалу.
news-image

Польський Сейм вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні, у тому числі кількадесяти тисяч поляків, які загинули внаслідок штучного голоду, організованого сталінським комуністичним режимом, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

У спеціальній одностайно прийнятій ухвалі парламент підкреслює, що XX століття в особливий спосіб позначилося злочинами радянського тоталітаризму.

В ухваленому документі представники польського парламенту нагадують, що в 1932-33 роках внаслідок свідомо спланованої акції, було до смерті заморено голодом кілька мільйонів людей.

Депутатки та депутати схиляють голови на знак шани мільйонів жертв Великого Голоду і єднаються в болі з українським народом. Польський Сейм також вшановує кількадесят тисяч поляків, які загинули внаслідок цієї злочинної акції. {...} Їх жертва закликає до увіковічення пам’яті, - написано в ухвалі.

Сейм звернувся також до наукових та культурних установ Польщі із проханням розпочати невідкладні дії, спрямовані на документацію цього злочину. 

Читайте також: У Варшаві планують звести пам'ятник польським жертвам Голодомору