Суспільство
9 грудня 2015
Народний артист України Михайло Голубович став народним артистом "ЛНР"
В листопаді цього року Голубович був нагороджений медаллю "ЛНР" "За заслуги".
news-image

Глава "ЛНР" Ігор Плотницький підписав указ про присвоєння народному артисту України Михайлу Голубовичу звання "Народний артист "Луганської Народної Республіки", передає «Є!».

У винятковому порядку, враховуючи видатний внесок у розвиток і збереження вітчизняної культури, виховання молодого покоління в кращих традиціях акторської професії, а також високу виконавську майстерність у створенні художніх образів, що стали надбанням вітчизняної культурної спадщини, і відданість театральному мистецтву ... присвоїти почесне звання "Народний артист "Луганської Народної Республіки" Голубовичу Михайлу Васильовичу - художньому керівникові Державної установи культури "ЛНР" "Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр на Оборонній", - йдеться в указі.

В листопаді цього року Голубович був нагороджений медаллю "За заслуги" першого ступеня, яку глава "ЛНР" вручив у день 72-річчя актора.

Михайло Голубович народився 21 листопада 1943 року в Черкаській області. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого. З 1967 року служить у Луганському академічному українському музичному драматичному театрі. За свою кар'єру зіграв понад 75 ролей в кіно.

У 1977 році отримав звання "Народний артист Української РСР".

Читайте також: Ада Роговцева та Іван Драч у мерії презентують книгу спогадів від найстаріших киян