Війна
23 грудня 2015
Бойовики "ДНР" будують укріпрайон у Комінтерновому - "Азов"
Представники "республіки" стягнули бронетехніку і мінують дороги.
news-image

Підрозділи "ДНР" підтягнули в Комінтернове Донецької області військову техніку і почали будувати укріплення. Про це в ефірі телеканалу 24 повідомив командир полку Азов Андрій Білецький, передає «Є!».

Туди було введено близько 12-15 одиниць бронетехніки, а також підтягнуті артрезерви. Вони почали будувати перед Комінтерново (українською стороною) перше укріпрайон, бетонувати споруди, підтягнули будівельну техніку, почали активно мінувати дороги і підступи. Думаю, село вони зайняли всерйоз і надовго, - сказав він.


При цьому, за його словами, поки не варто робити прогнози, чи буде наступ.

Ми на 100% можемо сказати тільки те, що тепер свої позиції для початку наступу сепаратисти значно поліпшили, - додав командир "Азова".


У свою чергу, представники ОБСЄ заявили, що не змогли потрапити в селище Комінтернове.

22 грудня, СММ отримала телефонний дзвінок від жителів Комінтерново, вони повідомили про присутність озброєних осіб у камуфляжній формі без розпізнавальних знаків. Патруль СММ спробував дістатися до Комінтерново, щоб перевірити отриману інформацію, але безрезультатно: дороги були блоковані мінами, розтяжками, боєприпасів що і саморобними вибуховими пристроями , - повідомила Інтерфаксу представник прес-служби ОБСЄ.


Напередодні в штабі АТО заявили, що бойовики "ДНР" зайняли Комінтерново, яке знаходилось у "сірій зоні". Однак у Донецьку відкинули захоплення Комінтернового і заявили, що сепаратисти не ведуть ніяких наступальних дій.

Читайте також: Комінтерново захопили всерйоз і надовго, — Андрій Білецький